Inhouse Recruitment

Inhouse vestiging verzorgd door het unieke concept van TodayHR

Wij hebben een uniek concept ontwikkeld voor de bedrijven waar dagelijks veel uitzendkrachten (vanaf 15) werkzaam zijn, of meer dan 10 vaste banen op jaarbasis in te vullen zijn.

Onze recruiter komt te werken binnen uw bedrijf zodat hij/zij de sfeer en cultuur van uw organisatie uitstraalt. De recruiter werkt volledig vanuit uw belang en voert de arbeidscommunicatie dan ook uit vanuit uw bedrijfsnaam. Wij gaan zowel zelfstandig, als in samenspraak met u, inhoud geven aan de arbeidscommunicatie. Dit levert aantoonbaar meer en betere kandidaten op. Voor de buitenwacht doet onze recruiter zich voor als een onderdeel van uw HR afdeling, waarbij uw HR afdeling maximaal wordt ontzorgd. Gezien het feit dat onze recruiter altijd een P&A opleiding heeft gevolgd, kan deze ook als klankbord functioneren voor overige beleidsmatige zaken binnen het vakgebied van HR.

Taken van de inhouse recruiter:

  • Arbeidscommunicatie bedenken en uitrollen
  • Tijdelijke of vaste vacatures plaatsen op jobboards
  • Kandidaten uitnodigen of afwijzen
  • Poolplanning verzorgen
  • Evaluatiegesprekken voeren
  • Nieuwe medewerkers onboarden (werkinstructies verzorgen, rondleiding, warm welkom eerste werkdag)
  • Contracten opmaken en bewaken
  • Contact onderhouden met collega arbeidsbemiddelingskantoren
  • Invullen van vaste banen naast tijdelijke banen
  • Deelnemen aan banenbeurzen/speeddates UWV

Wat kost onze inhouse oplossing? Of anders geformuleerd, wat gaat u besparen?

Wij verdienen alleen aan de recruiter en dus niet per uitzendkracht of per plaatsing als het gaat om vaste banen. Dit betekent dat uitzendkrachten tegen kostprijs worden gefactureerd volgens de ABU cao, of volgens Nederlands arbeidsrecht, aan u de keuze. Een factor van 1.5 voor uitzendkrachten is geheel realistisch. Voor het invullen van vaste banen wordt geen extra fee bedrag verrekend. Voor u als klant betekent dit regulair een minimale besparing van gemiddeld € 5000,- per vacature.

Alhoewel wij maatwerk leveren, is een besparing van € 100.000,- op jaarbasis realistisch ten opzichte van uw huidige situatie, er van uitgaande dat er dagelijks ongeveer 15 uitzendkrachten werkzaam zijn en dat er daarnaast nog 5 vaste banen moeten worden ingevuld.

Doordat wij bijna het gehele proces vanuit uw naam uitvoeren, is het ook te verwachten dat wij een vermindering van het aantal mismatches en ziektepercentage onder uw uitzendkrachten gaan realiseren. Onze recruiter zal ook taken van uw HR medewerker overnemen, zodat u mede hierop bespaart.

Hoe brengen wij uw vraagstuk in kaart

Onze bedrijfskundige ervaren opgeleide medewerkers, inventariseren middels een quickscan om te ontdekken waar de kansen liggen voor uw bedrijf, zodat er wellicht een betere en zeker rendabele oplossing voor het inlenen van uitzendkrachten gerealiseerd wordt. Deze scan doen wij veelal samen met uw bedrijfsleider(productieleider), financieel manager en HR manager. In de regel mag u binnen 1 week een passend advies verwachten, waarbij kansen, verbeterpunten en besparingen in kaart worden gebracht. Indien blijkt dat uw zaken er uitstekend uit zien, dan zullen wij u adviseren om niets te veranderen en sluiten we onze samenwerking af met een kop koffie en taart.